David Bowie: 230 miljoen dollar

BowieDe nu al legendarische Britse muzikant David Bowie, met zijn echte naam David Robert Haywood Jones, laat een geschat vermogen na van 230 miljoen dollar. Volgens sommigen was Bowie de best betaalde artiest ter wereld. Hij overleed op 10 januari 2016 op 69-jarige leeftijd ten gevolge van kanker. David Bowie laat twee kinderen na, Duncan, zoon uit zijn eerste huwelijk met Angie Barnett, en Alexandria Zahra, dochter met zijn huidige echtgenote, het fotomodel Iman. Het gezin leefde in New York City en Londen.



Bowie bouwde een muzikale en creatieve carrière uit die meer dan 50 jaar duurde. In 1962, wanneer hij 15 was, ging hij van start met het groepje de Konrads. Sedertien werd hij onsterfelijk met nummers zoals Space Oddity, Fame, Ashes to Ashes, en Let’s Dance. Bowie won 14 diverse onderscheidingen waarvan de eerste in 1969. Het gaat om televisie- en muziekonderscheidingen zoals de American Music Awards, BRIT Awards, and BAFTA Television Awards.

Als het om geld gaat, maakte de figuur van Bowie furore wanneer hij in 2011 afgedrukt werd op het zogenaamde Brixton biljet, een alternatief biljet van 10 Britse pond dat enkel wordt gebruikt in de Londense wijk Brixton. Het gebruik van dergelijke alternatieve betalingsmiddelen wordt dikwijls gezien als een anarchistische manier om het gevestigde gezag uit te dagen. Vanaf zijn geboorte in 1947 tot zijn zesde jaar leefde Bowie met zijn ouders in Stansfield Road nummer 40 in Brixton. Bowie staat op het biljet met zijn “Alladin Sane” make up, de LP die verscheen in 1973 als opvolger van de succesplaat “The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars” die in 1972 werd uitgebracht.