Dirk Putteman en Belchim trekken naar de VS

Dirk Putteman en zijn bedrijf Belchim zetten voet aan de grond in Noord-Amerika. Belchim verwerft de volledige controle over het bedrijf Engage Agro USA. Eind vorig jaar verwierf Belchim al 60 % van het Canadese Agro Corporation. Belchim is specialist in agrochemische en biologische gewasbescherming. Met de huidige operatie krijgt het definitief voet aan de grond in Noord-Amerika.



De Verenigde Staten is een belangrijke markt voor Belchim. De VS omvat meer dan 40 miljoen hectare maïsvelden en 220.000 hectare boomgaarden. De combinatie van beide bedrijven moet dit aankunnen. In en persbericht zegt Dirk Putteman, CEO van Belchim Crop Protection, dat het boeiende tijden zijn waarin aardappelen, druiven, groenten en maïs wereldwijd aan belang winnen. Naast Europa kan Belchim nu ook in de VS en Canada actief zijn.

Volgens CEO Dirk Putteman kan Belchim enkel overleven wanneer het groeit. Belchim wil dit jaar 520 miljoen euro omzet halen. Tegen 2021 moet dat 700 miljoen euro zijn. Een stuk van die groei moet uit biologische gewasbescherming komen. Eerder dit jaar nam Belchim ook al het Duitse Proagro over. Het Duitse bedrijf haalt met tien werknemers een omzet van tien miljoen euro. Proagro is vooral actief in gewasbescherming voor boomfruit zoals appels en peren.