Dries Van Noten trekt naar China

Modeontwerper Dries Van Noten begint dit seizoen met de verkoop van zijn collectie in China. Van Noten, die enkele weken terug nog tot baron werd benoemd, verkoopt zijn collecties in 500 fysieke winkels. Recent kwam daar ook de verkoop via internet bij via de online shop MrPorter. De omzet van Van Noten steeg in 2015/2016 van 38 naar 43 miljoen euro. De bedrijfswinst van 4,6 naar 6 miljoen euro. Het vermogen van Dries Van Noten bedraagt nu 37 miljoen euro, vier miljoen meer dan 2 jaar terug.



“We zien al geruime tijd dat in onze winkels in Antwerpen en Parijs veel Chinese kredietkaarten gebruikt worden.”, zegt Van Noten in de Tijd. “Afgelopen zomer hebben we onze collectie uitgetest op de Chinese markt. Vanaf deze maand beginnen we met de verkoop in Sjanghai en Peking. Ook de verkoop in onze winkels loopt goed. Onze collecties slaan – hout vasthouden – zeer goed aan. In Rusland is de verkoop goed vertrokken. We zijn daar met enkele nieuwe partners in zee gegaan. En nu is dus China aan de beurt.”

Van Noten combineert het zakelijk met het creatief management en is één van de weinig grote mode ontwerpers die daar ook succesvol in is. In de vliegensvlugge modewereld, waar ontwerpers om de zes weken een nieuwe collectie lanceren, komt Van Noten slechts met vier collecties per jaar: twee voor mannen en twee voor vrouwen. Hij spendeert ook nooit een euro aan reclame.