EXCLUSIEF: Belgische luxe yacht “Seven Sins” te koop voor 32 miljoen euro

Ze worden wel eens de nieuwe herenhuizen van de superrijken genoemd, de super yachts. De nu 75-jarige verzekeringsmakelaar Hugo Verlinden is bijna zijn hele leven actief als eigenaar van yachts. Vorig jaar leverde de Italiaanse gerenommeerde werf SanLorenzo de 52 meter lange Seven Sins op. Het was het hoogtepunt van Verlinden als yacht eigenaar. Hij kocht de luxe boot samen met drie collega investeerders waaronder baron Bertrand de Saedeleer, telg uit het geslacht Emsens. De yacht is te huur voor 285.000 euro per week in het hoogseizoen, 255.000 in het laagseizoen. Maar nu staat de Seven Sins te koop voor 32 miljoen euro. Hugo Verlinden geeft liever geen commentaar op de verkoop.



Verlinden is momenteel nog half actief in het familiaal verzekeringsbedrijf Van Dessel dat wordt geleid door zijn zoon Patrick. Hij kocht zijn eerste yacht in 1977, toen een boot van 16 meter. Die werd daarop ingeruild voor steeds grotere modellen tot nu dus de Seven Sins. De yacht is voorzien van alle luxe zoals een eigen zwembad met glazen bodem, geflankeerd door twee uitklapbare zonnedekken. Eigenlijk ben ik niet rijk genoeg om zo’n yacht te kopen, grapt Hugo Verlinden. Zijn systeem is dan ook gebaseerd op gezamelijke aankoop en voorrang voor de verhuur. De co-eigenaars verdelen de overgebleven tijd onder elkaar voor privé-gebruik. De Seven Sins is ondergebracht in de Global Corporate Charter Company, gedomicilieerd in de Britse Maagdeneilanden. Verlinden controleert 68 % van die constructie. Tot 2016 was de familie ook eigenaar van het Yeti Skicentrum, een kunststof skipiste gelegen op het oefenterrein van eersteklasser RSC Anderlecht. In 2016 werd die verkocht aan Anderlecht dat dus nu in handen is van Marc Coucke.

285.000 euro huur voor één week mag dan veel geld lijken, een super yacht kost dan ook veel geld in zijn onderhoud en werking. Voor dat geld krijg je niet enkel de yacht maar ook het varend personeel, poetsploegen en verzekeringen.

https://youtu.be/XGip_No6_Xk