Generatiewissel bij Marc Saverys

Alexander Saverys, hier geïnterviewd door zakenzender Kanaal Z.

De 40-jarige Alexander Saverys is de nieuwe gedelegeerd bestuurder van Saverco, de familiale patrimoniumholding van zijn vader Marc Saverys. Die laatste is nu 64 jaar en zet een stap opzij voor zijn oudste zoon Alexander. Marc Saverys neemt meteen ook ontslag als bestuurder bij Saverco. Ook zijn vertrouweling Ludwig Criel neemt ontslag als bestuurder. Saverco wordt nu geleid door de vier zonen van Marc Saverys. De familie is actief in de rederijsector met de groep CMB als spilbedrijf.



Naast Alexander, jurist van vorming, zijn dat nog Sebastiaan, Michaël en Ludovic Saverys. Ze werken alleen in de familiale groep. Sebastiaan is de initiatiefnemer van Durabilis, een holding die werk wil maken van duurzame projecten in ontwikkelingslanden. Recent brachten we het bericht dat Durabilis zich in Afrika strategisch terugplooit. Durabilis exploiteert ook de productie van stevia in Peru.

Marc Saverys maakte carrière als reder. Daarnaast is hij ook onafhankelijk bestuurder bij Mediafin, de uitgever van de zakenkranten de Tijd en L’Echo. Hij nam dat mandaat op het moment dat Christian Van Thillo eigenaar was de krantengroep. Beiden zijn bevriend. Recent liet Van Thillo Mediafin echter over aan de familie De Nolf. Ook de Franstalige familie Hurbain is aandeelhouder van Mediafin.