UPDATE – Hans Bourlon dumpt Telenet voor Proximus

Studio 100, het kinder entertainment bedrijf van Hans Bourlon en Gert Verhulst, gaat zijn tv-programma’s vanaf 1 januari exclusief verdelen via Proximus. Op vandaag ligt dat exclusief contract bij Telenet. De operator uit Mechelen verliest daarmee een populair kanaal dat meer dan 10 jaar exclusief bij hen zat. Telenet zegt dat het voldoende alternatieven heeft gevonden voor Studio 100. De omroep Baby TV komt uit het betaal pakket in het gratis basispakket terecht. Voor iets oudere kinderen zijn er de films van Disney, waarvan Telenet zegt dat ze populairder zijn in de on-demandcatalogus dan de programma’s van Studio 100.



Dominique Leroy, CEO van Proximus, is tevreden: “De exclusieve acquisitie van Studio 100 TV in Vlaanderen als deel van ons basis Proximus TV aanbod zal ons toelaten om Proximus verder te verankeren te midden van de families met kinderen in Vlaanderen, terwijl onze nationale penetratie en sterke aanwezigheid in Wallonië Studio 100 zullen ondersteunen in het verder uitbouwen van hun draagwijdte.” Ook Studio 100 CEO Hans Bourlon toont zich als een tevreden man: ”We zijn erg blij dat Proximus, een iconisch Belgisch bedrijf in volle bloei en met een mooie dynamiek, resoluut kiest voor Studio 100 als partner om samen verder te groeien. Deze nieuwe dynamiek geeft ons veel vertrouwen in de toekomst: samen met Proximus gaan we een mooi Belgisch verhaal schrijven.” Zoals bekend is Telenet in handen van de Amerikaanse mediagigant Liberty Global.

UPDATE – Ook Njam! gaat naar Proximus

Uit vertrouwelijke bron vernemen we dat ook de kookomroep Njam! verhuist naar Proximus. Njam! is een product van Studio 100 dat buiten de kinderwereld valt. De culinaire omroep brengt 24 uur culinaire programma’s op antenne.