Hoe Giovanni Ferrero Delacre terug naar België haalt

U kon bij ons al kennismaken met Giovanni Ferrero, eigenaar van Nutella en de Rijkste Italiaan, met domicilie in Brussel. We vertelden u dat de Italiaanse ondernemer een deel van zijn vermogen naar België haalde. Nu blijkt dat Ferrero ook zijn industriële expansie verankerd heeft in ons land. Via een dubbele holding-operatie brengt hij 667 miljoen euro naar Brussel. Met dat bedrag kocht hij de voedingsbedrijven Ferrara en Delacre. Daarmee komt de laatstgenoemde koekjesfabrikant terug naar zijn geboortestad.



Mijnheer Delacre was een Brusselse apotheker die in 1890 zijn naam gaf een een serie chocoladesnoepjes. Nu is het merk vooral bekend voor de zogenaamde ‘Russische sigaretten’ en het merk Délichoc. Fererro kocht Delacre over van de Turkse groep Yildiz die ook al eigenaar is van de pralinefabrikant Godiva.

Daarnaast verankert Ferrero ook het Amerikaanse bedrijf Ferrara in Brussel. Ferrara is de derde grootste producent in de VS van niet-chocolade koekjes. Gekende merken van de groep zijn de koekjes Brachs, zeer populair bij Halloween, de snoepjes Trolli en de fruitbonbons Black Forest Organics. De krant L’Echo weet te melden dat Ferrero mogeljks nog bijkomende overnames kan realsieren via zijn nieuwe Brusselse holdings. De aankoop van Delacre kostte Ferrero 191 miljoen euro, voor Ferrara betaalde hij 476 miljoen euro.