Jan Ollevier haalt Vendis binnen

#633480   20160321 Brussel België: Persvoorstelli   photo by: ID/ James Arthur     image via http://www.idphotoagency.com   Standard licence: 1 publication permit.   Do not reuse or archive this image. Do not use without written permit.Het Nederlandse kapitaalfonds Vendis, specialist in consumenten merken, heeft een belangrijke minderheidsparticipatie genomen in de groep Legio van de West-Vlaamse ondernemer Jan Ollevier. Enkele dagen terug maakten wij al bekend dat Ollevier zijn aandelen in de groep had herschikt in de holding Sakolaki. Op dat moment werd geen commentaar gegeven bij de operatie.



Legio Groep is het moederbedrijf achter de retail concepten X²O, Overstock Garden en Overstock Home. X²O is distributeur in badkamerinrichting. Met achttien vestigingen in België zette de retailer recent zijn eerste stappen in Nederland waar het nu drie winkels telt. Overstock Garden is de Belgische markleider in de verkoop van kwalitatief hoogstaande tuinmeubelen en aanverwante producten en telt twintig vestigingen. Sinds kort kreeg het interieuraanbod van Overstock een eigen winkelconcept met de oprichting van Overstock Home, welke vandaag dertien verkooppunten telt. Legio Groep werd in 2004 opgericht door Jan Ollevier, CEO van de Groep een heeft haar hoofdkantoor in het West-Vlaamse Oostkamp.

In 2010 negocieerde het bedrijf met het investeringsfonds Waterland over een mogelijke toetreding tot het kapitaal maar die deal sprong op het laatste moment af. In een persbericht zegt Ollevier nu dat Vendis de juiste partner is voor Legio.