Jolly herfinanciert Golf Naxhelet

naxheletDe familie Jolly brengt 18,6 miljoen euro vers kapitaal aan in de vennootschap Château du Golf. Dat bedrijf staat in voor de exploitatie van het golfcomplex Naxhelet in Wanze dat twee jaar terug zijn poorten opende. Het complex omvat naast twee golfterreinen een hotel met restaurant en welness, een golfclub en een opleidingscentrum. De opstartverliezen zijn opgelopen tot 4 miljoen euro. De familie Jolly werkt ondertussen verder aan de plannen om een residentieel vastgoedcomplex uit te bouwen naast het golfterrein.



De nieuwe middelen voor Château du Golf worden aangebracht door de vennootschappen Naxhelet en Naxhelet Finance. Naast schuldvorderingen wordt ook een participatie van 49 procent in het “Château des Thermes”uit Chaudfontaine ingebracht, eveneens een hotel met welness activiteiten.

De familie Jolly beheert belangrijke gronden in Wanze, halfweg tussen Luik en Namen en op 45 minuten van Brussel. Een deel daarvan wordt gebruikt als exploitatie voor wat de grootste bio-boerderij in België is. Maar naast het golfcomplex moet ook een residentieel complex worden gebouwd met bijna 100 wooneenheden. Dat project zit nog in de vergunningsfase. Het echtpaar Bernard Jolly en Françoise de Vaucleroy willen er alvast werk van maken. Françoise de Vaucleroy gaf er alvast haar zitje in de gemeenteraad van Wanze voor op.