Jos Sluys stapt in ruimingsbedrijf Maxi Cleaning

Investeerder Jos Sluys, bekend van zijn investeringsgroep Saffelberg, verwerft de meerderheid in het ruimingsbedrijf Maxi Cleaning uit Zaventem. De bijkomende middelen moeten Maxi Cleaning toelaten verder te groeien, organisch of via overnames. Maxi Cleaning is als reinigingsbedrijf vooral actief in de industriële sector. Opmerkelijk is dat Sluys ook Olivier Somers meebrengt in het kapitaal van het ruimingsbedrijf. Somers is de oprichter en CEO van het marketingbedrijf Gemaco. Eerder dit jaar verkocht Sluys zijn participatie van 60 procent in Gemaco aan het Duitse fonds Capiton.



Maxi Clean is als ruimingsbedrijf zowat actief in alle industriële sectoren, van de zware industrie over pakweg tankstations tot de horeca. Het bedrijf maakt geen omzetcijfers bekend. In het boekjaar per eind juni 2016 was een brutomarge van 4 miljoen euro goed voor een netto winst van 1,3 miljoen.

Olivier Somers wordt minderheidsaandeelhouder in de nieuwe constructie. Jos Sluys kocht in 2009 45 procent van Gemaco. De daaropvolgende jaren kon Gemaco zijn omzet vervijfvoudigen onder meer via overnames. Gemaco is ontwerper en verdeler van promotiemateriaal.