Jos Vaesen verkoopt zijn radiatorengroep aan Zwitserse Arbonia

De Limburgse ondernemer Jos Vaessen heeft zijn Vasco Groep, zijn vier bedrijven waar radiatoren worden geproduceerd, verkocht aan de Zwitserse groep Arbonia. Vasco fabriceert design- en badkamerradiatoren en telt ruim 600 medewerkers in vier sites in Dilsen-Stokkem, Zedelgem, Tubbergen (Nederland) en Legnica (Polen), goed voor een jaaromzet van ongeveer 90 miljoen euro. Daarmee krimpt de Vasco groep met ongeveer één derde. Momenteel bedraagt de groepsomzet van de moederholding Vaessen Industries 270 miljoen euro. De groep blijft nu nog actief in onder meer de productie van aluminium lamellen en met de groep Kreon in de productie van design lichtarmaturen. Begin dit jaar keerde de familie zichzelf nog 40 miljoen euro kapitaal uit.



Jos Vaessen maakt geen financiële details bekend van de verkoop. Vasco Groep was de voorbije jaren verlieslatend, telkens om en bij 1 tot 2 miljoen euro. De laatste winstcijfers dateren van 2010. Het bedrijf moest ook een fiscaal dispuut met de Europese commissie afwerken. Vasco Group wordt nu organisatorisch binnen Arbonia geïntegreerd, waarbij een verdere zelfstandige marktbewerking met de bestaande merken van Vasco Group en Arbonia-groep gehandhaafd zal blijven. De contracten van alle medewerkers worden door Arbonia overgenomen.

Arbonia-groep realiseerde in 2017 een omzet van 1,3 miljard Zwitserse frank (1,1 miljard euro) en heeft in totaal ongeveer 7.600 medewerkers in dienst.