Koopt familie Moortgat Brussels Flageygebouw?

Michel Moortgat, CEO van de gelijknamige familiale brouwersgroep bekend van Duvel, biedt 25 miljoen euro voor het iconische Flageygebouw aan de vijvers van Elsene. Daarmee overtroeft hij verzekeringsmaatschappij Ageas. Het bod van Moortgat zou echter verlopen op 31 maart. Het gebouw is te koop gezet door de private aandeelhouders die 80 procent van de vennootschap controleren. Aanhoudende leegstand van een aantal kantoren zou die beslissing mee motiveren. Het Flageygebouw huisvest wel een aantal succesvolle horecazaken.



Het Flageygebouw is midden de jaren 1930 neergezet door de Belgische architect Joseph Diongre. Het wordt het eerste gebouw van een openbare omroep in Europa. Tot de jaren 1950 biedt het onderdak aan het Nationaal Instituut voor Radio-omroep (NIR). In 1997 richt de ondernemer Piet Van Waeyenberge de nv Omroepgebouw Flagey op om het gebouw in zijn oorspronkelijke glorie te herstellen. Hij verenigt daarvoor kapitaal bij om en bij 30 ondernemingen en zowat alle regeringsniveaus.

Het nieuws van de verkoop werd bekend via Brusselse media. Of de recente leegstand van het gebouw iets met de verkoop te maken heeft, is nog onduidelijk. Heel wat kantoorruimtes vinden al een tijd geen huurders, ook het politiecommissariaat vertrekt binnenkort uit het gebouw.