Marc Wilmots investeert in privé-jet

Nationaal voetbaltrainer Marc Wilmots stapt samen met Marc Beyens en Stefan Yee in het kapitaal van de Luxemburgse vennootschap Yellow Time Solutions. Samen brengt het trio 350.000 euro aan, goed voor 45 procent van het kapitaal van de vennootschap. Yellow Time Solutions wil binnen drie jaar 2 tot 3 kleine privé-jets bezitten en verhuren, goed voor een investering van om en bij 10 miljoen euro. Kostprijs per uur vliegen: 2.500 euro.



Meerderheidsaandeelhouder van Yellow Time Solutions is Karl Beucken, gewezen militair piloot. Momenteel huurt het bedrijf een Pilatus PC12 van de Zwitserse groep Fly Seven. Het vliegtuig is geregistreerd in Bierset. Een heen-en-terug Luik Cannes op één dag kost 8.000 euro. Maar de Pilatus kan 8 passagiers vervoeren, dus die prijs is deelbaar door 8. Het vliegtuig heeft een actieradius van 3.400 kilometer en kan daarmee 3.000 Europese luchthavens aandoen. Daarbij horen ook de kleinste luchthavens, een voordeel voor wie snel ter plaatse wil zijn. Wilmots gebruikt het toestel zelf wanneer hij als nationaal trainer buitenlandse matchen wil volgen.

Yellow Time Solutions mikt op bedrijfsleiders die een KMO leiden met een omzet tussen de 10 en 30 miljoen euro. Die zijn bereid de prijs te betalen om snel en zonder al te veel rompslomp op hun bestemming te raken, zo klinkt het. Enige nadeel, het vliegtuig gaat niet sneller dan 550 kilometer per uur, een stuk minder dan een klassieke jet. In ruil kan je dan weer landen op veel kleinere landingspistes.