Marnix Galle zet een stap vooruit

White
The White zoals het was geconcipieerd door de Groep Sleuyter.

Vastgoedondernemer Marnix Galle zag zijn vermogen in 2014 aangroeien met bijna 20 miljoen euro tot 129 miljoen euro. Daarmee stijgt hij 15 plaatsen in onze ranglijst en komt hij op de 114ste plaats. In 2014 kon zijn groep Allfin heel wat lopende projecten afwerken en opleveren. Ondertussen lijkt ook 2015 een belangrijk jaar te worden. Galle, echtgenoot van Michèle Sioen, werkt onder meer aan de consolidatie van zijn participatie in het beursgenoteerde Immobel.



Allfin leverde onder meer in Luxemburg 42 appartementen op met evenveel parkeerplaatsen. Alle eenheden werden verkocht. In het project Chambon, in het hart van Brussel nabij de Grote Markt, werden 46 appartementen verkocht en 134 studentenunits. In Knokke worden 70 appartementen afgewerkt. In Leuven en Elsene, nabij de Louisalaan, worden projecten afgewerkt met een gemengd karakter, residentieel en commercieel.

In Brussel, Nieuwpoort en Oostende werden nieuwe projecten aangevat. In Oostende gaat het om The White, een prestigeproject van de groep Sleuyter. Maar The White met 800 appartementen en drie torens die tot 22 verdiepingen hoog moeten komen, bleek te hoog gegrepen voor de Oostendse bouwfirma. Allfin wil dit jaar nog een bouwvergunning verkrijgen voor de bouw van 150 appartementen binnen het project. Het project krijgt daarbij wellicht een iets minder ambitieuze vorm.