NIEUW – Bart Versluys groeit met Mithra en Fagron

De patrimoniumholding Scorpiaux van de Oostende bouwpromotor Bart Versluys sluit zijn tweede boekjaar af met een winst van 2,2 miljoen euro. Opmerkelijk is de sterke groei van het eigen vermogen van de holding. Die stijgt van 104 naar 141 miljoen euro. Dat is het resultaat van de opwaardering die Versluys doorvoert op twee van zijn strategische participaties. De belangrijkste Scorpiaux-participatie is nog steeds 4,52 % in het Luikse Mithra Pharmaceuticals. Die participatie is nu goed voor 46 miljoen euro. Twee weken terug versterkte Versluys ook zijn positie in farma distributeur Fagron. Nu controleert hij 1,22 % van het bedrijf, goed voor 14 miljoen euro.



De winst van Scorpiaux is in hoofdzaak gebouwd op het dividend dat wordt uitgekeerd door de holding “Versluys Invest”. Over 2018 bedroeg dat dividend 7,5 miljoen euro. Dat wordt in gelijke delen verdeeld tussen Verluys en Marc Coucke die elk 50 % van de holding controleren. Versluys Invest groepeert de bouw- en promotieactiviteiten van Bart Versluys. Marc Coucke is ook referentie aandeelhouder van Mithra en Fagron.

Nog in 2018 kocht Bart Versluys het Fort- St. Pol of ‘het iconisch kunsthart van Knokke’ en alle aangrenzende gronden via overname van 2 vennootschappen ‘Immobilière Du Colvert’ en ‘Spaanse Laan’. De totale grond positie omvat 53.000m² bouwgrond gelegen in de Zoutelaan te Knokke.