NIEUW – Broers De Clerck stappen in snelgroeiende softwarespecialist TheValueChain

Een 24-tal investeerders hebben samen 3,6 miljoen kapitaal aangebracht om TheValueChain Solutions op te richten. Deze snelgroeiende softwarespecialist ontwikkelt en implementeert allerlei bedrijfstoepassingen en –oplossingen. Onder de investeerders onder meer de broers Anthony en Gregory De Clerck, zonen van Jan De Clerck. TheValueChain zelf is één van de belangrijkste pilaren onder de groep Gumption, een gestructureerde bedrijfsincubator die nog best te vergelijken is met de groep Cronos van Jef De Wit en Dirk Deroost.



Wie over TheValueChain spreekt, komt terecht in een serie gespecialiseerde ICT-afkortingen zoals SAP (systemen, applicaties en producten), CRM (customer relation management) en ERP (enterprise resource planning). In praktijk gaat het om op maat gemaakte softwaretoepassingen, doorgaans ook zogenaamde cloud-oplossingen. Het bedrijf detecteert en analyseert uitdagingen en implementeert oplossingen. Tijdens zijn vijfjarig bestaan realiseerde TheValueChain al enkele kleinere overnames. Het beschikt over kantoren in België, Nederland, Luxemburg en Zwitserland. Met 180 werknemers is het goed voor een omzet van om en bij 26 miljoen euro. Het werd opgericht door Dieter Oversteyns en Ivan Leysen.

Onder de investeerders vinden we namen terug die we wel meer samen vinden met de broers De Clerck en hun investeringsholding Dovesco. Het gaat dan onder meer om Walter Van Gastel en Erwin Van Osta, beiden exploitanten van tuincentra, Luk Busschop van kantoormeubelgroep Bulo, Eddy Verbrugge en René Berquin van overnamespecialist SDM. Enkele maanden terug stapten de broers De Clerck met Dovesco nog in het kapitaal van het bedrijf Lansweeper van Geert Moernaut. Lansweeper is specialist in de analyse en optimalisatie van bedrijfsnetwerken en IT-infrastructuur.