NIEUW – Familie Vastapane redt prins Laurent uit financieel moeras

Het ‘old boys’ netwerk rond de koninklijke familie blijkt nog te werken. De twee zwaar verlieslatende vastgoedvennootschappen van prins Laurent blijken te zijn overgenomen door de familie Vastapane. Dat mag alvast blijken uit het feit dat beide vennootschappen zijn verhuisd naar het adres van de patrimoniumholding Alva van de familie Vastapane in Ukkel. Myriam Solbreux, gedelegeerd bestuurder van Alva, is bestuurder geworden van beide vennootschappen. Bij Alva zelf houdt men de lippen stijf op elkaar en geeft men geen enkele commentaar. Prins Laurent is al jaren op de sukkel met zijn vastgoedbedrijven die virtueel failliet zijn. De redding door de familie Vastapane is opmerkelijk. Van pater familias Aldo Vastapne wordt al jaren geïnsinueerd dat hij de echte vader zou zijn van prins Laurent. Die laatste ondersteunde zelf die geruchten. In 2013 zou koning Albert de roddels hebben genekt via een DNA-test. Maar geen van al die feiten werd ooit officieel bevestigd.



Rec Arlon 67 en Cerbux Invest keken eind vorig jaar samen aan tegen een overgedragen verlies van 5,3 miljoen euro. Enkele maanden terug werd bekend dat de prins zijn belangrijkste vastgoedpanden in Brussel te koop moest zetten. Dat bevel kwam er van de KBC, de belangrijkste financier van de panden. De toekomst zal leren op welke manier de overname van de vastgoedpanden door Vastapane afdoende zal zijn om de schulden aan KBC terug te betalen.

Aldo Vastapane

De vader van Aldo Vastapane maakte in Brussel furore als exclusieve invoerder van Martini-Rossi-aperitieven. Zoon Aldo investeerde in vastgoed , appartementen in Knokke en Brussel, en werd eigenaar van verschillende ondergrondse parkeergarages in de hoofdstad. Hij was de eigenaar van de vroegere Martini-toren in het centrum van de hoofdstad. In 1958 kreeg hij van de Brusselse politicus Paul Van den Boeynants het monopolie van taksvrije winkels op de nieuwe luchthaven van Zaventem die naar aanleiding van de Wereldtentoonstelling de deuren opende. In de jaren zestig werd hij ook de exclusieve invoerder van de automerken Simca en Mercedes. Hij bezit verder vastgoed in Zuid-Afrika, onder meer twee wildparken, en de Verenigde Staten. Hij heeft altijd ontkent iets te maken te hebben met prins Laurent.