NIEUW – Mieke Michiels en Fico volledig verveld tot vastgoedbedrijf

Mieke Michiels

Het Alhambra gebouw aan de Emile Jacquemainlaan in het centrum van Brussel, 8 verdiepingen, goed voor 10.500 m² kantoren en 194 ondergrondse parkeerplaatsen. En het project Vivasse in Asse, een complex van 77 appartementen en assistentiewoningen. Het zijn twee vastgoedprojecten die het bedrijf Fico van de familie Michiels vorig jaar heeft opgeleverd, goed voor een winst van 14 miljoen euro. Mieke Michiels, de dochter van de 81-jarige “bingokoning” Willy Michiels, is daarmee volledig verveld tot volwaardig vastgoedpromotor. Na de verkoop van de gokactiviteiten Napoleon Games aan de groep Waterland zijn de banden met de horeca en goksector doorgeknipt.



Willy Michiels maakte fortuin met de exploitatie van goktoestellen in de horeca. Het leverde hem naast een bedrijf dat kredieten verstrekte aan cafébazen ook heel wat vastgoed op, doorgaans cafépanden in dorpen en stedelijke centra. Michiels wist de bocht te maken naar de casinosector en vond aansluiting met de digitalisering van de goksector op internet. In 2015 verkocht hij zijn gokactiviteiten aan het investeringsfonds Waterland. Zijn dochter Mieke, in een vorig leven gehuwd met vastgoedmagnaat Marnix Galle, legt zich toe op de stroomlijning van het vastgoed. (Lees verder onder de foto)

Het klassieke postkantoor op de Antwerpse Groenplaats

Dit jaar ging Fico van start met de renovatie van het vroegere postkantoor ‘De Gulden Roose’ op de Antwerpse Groenplaats. Op het gelijkvloers waar zich de loketten bevinden, komt er plaats voor horeca en retail. De verdiepingen zullen omgevormd worden tot luxe-appartementen. Het voormalige postsorteercentrum wordt volledig gestript. Waar nu de sectionale poorten zijn aan de Lombardenvest wordt er plaats gemaakt voor boetieks.