NIEUW – Voetbalbond halveerde zijn personeelsbestand bijna

De Koninklijke Belgische Voetbalbond heeft haar personeelbestand de voorbije jaren zowat gehalveerd van 250 werknemers eind 2014 tot 142 eind vorig jaar. In 2016 alleen al werd de loonmassa met 7 miljoen euro teruggedrongen en verdwenen 60 werknemers van de loonlijst. De zware personeelssanering volgde op het débacle van het Europees kampioenschap in 2014. Fouten in het management en de organisatie zadelden de bond in 2015 met een verlies op van 4,5 miljoen euro. Die situatie lijkt nu terug rechtgezet. Vorig jaar boekte de Voetbalbond een winst van 1,8 miljoen euro op een omzet van 35 miljoen euro. De loonmassa bedroeg nog 15 miljoen euro tegenover 22 miljoen in 2016.



Het grootste deel van de werknemers van de KBVB werkt op de hoofdzetel aan de Brusselse Houba de Strooperlaan. Daarnaast is er nog het technisch centrum in Tubeke en zijn er een aantal regionale managementcentra. De personeelssanering liep over alle afdelingen en gebeurde zowel met ontslagen als brugpensioenen. De sanering is nu afgerond.

Volgende maand treedt Peter Bossaert aan als nieuwe CEO van de Voetbalbond. Daarvoor bekleedde die een topfunctie bij de Persgroep van Christian Van Thillo. Bij zijn selectie zei bondsvoorzitter Gérard Linard dat het de bedoelding is de bond nationaal en internationaal beter op de kaart te zetten. “We willen de Koninklijke Belgische Voetbalbond op een professionele leest schoeien en een nieuwe wind laten waaien. Om die reden hebben we Peter Bossaert aangetrokken.” aldus Linard. Bossaert haalde het onder meer van Patrick Janssens, de ex-burgemeester van Antwerpen die eerder ontslagen werd als  manager van Racing Genk.