Overnamebod Resilux is scheet in een fles

Het overnamebod van het Amerikaanse Bain Capital op de Wetterse PET-flessen producent Resilux is afgeblazen. Dat is slecht nieuws voor zowel de familie De Cuyper die de meerderheid van het beursgenoteerde bedrijf controleert als voor de andere aandeelhouders. Bain bood immers een prijs die 20 procent boven de beurskoers lag. Het bod gaat niet door omdat de Duitse mededingingsautoriteit de fusie van de Duitse groep Petainer met Resilux niet goedkeurt zonder bijkomend onderzoek. Dat was één van de vereisten van Bain. Het ziet er dus naar uit dat de beursspeculanten de pineut zijn.



Bain Capital maakte zijn overnameplannen van Resilux begin februari dit jaar bekend. Bedoelding was het bedrijf na de overname te fuseren met het Duitse Petainer, iets waar de Duitse mededingingsautoriteit dus nu een stokje voor steekt. In een persbericht benadrukt Resilux dat het stopzetten van het overnamebod niets te maken heeft met het due dilligence onderzoek dat werd uitgevoerd naar het bedrijf. Dergelijk due dilligence onderzoek omvat een doorgedreven financiële analyse van het over te nemen bedrijf.

Het ziet er dus naar uit dat Resilux op eigen kracht verder moet. Eerder sprong ook al een Nederlandse joint venture af rond de nieuwe Airopack technologie. Resilux is gespecialiseerd in de productie en verkoop van PET preforms en flessen. Deze preforms en flessen worden gebruikt voor het verpakken van waters, frisdranken, oliën, fruitsappen, bier en andere toepassingen. Het bedrijf heeft productie-eenheden in België, Spanje, Zwitserland, Griekenland, Rusland, Hongarije en in de V.S.