Pierre Lagrange veilt zijn eigen iconisch inzicht

De Belgische financiële specialist Pierre Lagrange houdt van mooie objecten, van kunst over oldtimers tot golfclubs. Maar steeds met Britse klasse. In die mate dat hij in 2013 eigenaar werd van H. Huntsman & Sons, de iconische costumier gevestigd in Savile Row 11, London. Lagrange friste de zaak op en introduceerde meer draagbare (en betaalbare) exclusieve maatpakken. Nu gaat hij nog een stap verder. Samen met het veilinghuis Sotheby’s zet hij de online veiling “Huntsman: Curated by Pierre Lagrange” op. In eerste instantie gaat het om 86 loten, zelf gekozen door Lagrange, van een paar Reebok Flexweave sneakers tot een biljarttafel gemaakt met Huntsman tweed. De startprijzen van de veiling gaan van 265 tot 37.000 dollar.



Pierre Lagrange maakte fortuin in de Londense city als specialist in hefboomfondsen. U kan hier zijn verhaal lezen. Nu focust hij zich helemaal op zijn gedrevenheid als investeerder in haalbare luxe en mooie objecten. De veiling die nu online staat is zowat een remake van zijn eigen living: zes unieke Billy Cotton stoelen bekleed met Huntsman tweed, een tapijt van wol en zijde van Luke Irwin en een 1870 Chateau Lafite Magnum uit zijn persoonlijke wijnkelder. Voor de garage is er een Harley Davidson Crossbone 1600cc, compleet met zadeltassen. Natuurlijk zijn er ook kledingstukken. Bijvoorbeeld een gewaagd oranje smoking jas die werd gedragen door geheim agent Eggsy in de film “Kingsman: the Golden Circle”.

In deze video neemt Lagrange u mee doorheen zijn collectie en meteen doorheen een stukje van zijn dagelijks leven. Afrondend, de Sunday Times legt het vermogen van Pierre Lagrange vast op 271 miljoen euro.