Plouvier repatrieert Luxemburgse holding

Plouvier binnenschipHubert Plouvier heeft de Luxemburgse holding Walufin overgebracht naar België. De Luxemburgse bestuurders werden vervangen door het echtpaar Plouvier en hun twee kinderen. Walufin is de controleholding boven FinCo, de financiële groep die wordt geleid door Hubert Plouvier. FinCo controleert onder meer de groep Plouvier Transport. Die laatste is actief in de binnentankvaart. Zij is gespecialiseerd in het vervoer van minerale petroleumproducten in het Noord-Westen van het Europese waterwegennet. Maar FinCo profileert zich in eerste instantie al investeerder en durfkapitalist. Bij FinCo konden we niet meteen commentaar krijgen op de operatie met Walufin.



Fin.Co richt zich als zogenaamde private equity investeerder op gevestigde KMO’s met goede cashflows en groeipotentieel. Fin.Co heeft een hands-on aanpak, bepaalt actief mee de strategie, tesamen met het management van het bedrijf, maar treedt niet operationeel op. “Fin.Co streeft naar investeringen in beursgenoteerde bedrijven met een gezonde, groeiende winstgevendheid en een degelijke cashflow generatie, zo klinkt het officieel. De bedrijven waarin Fin.Co investeert dienen eveneens een strategie te hebben die gericht is op de creatie van aandeelhouderswaarde. Fin.Co stelt zich op als middel- tot lange-termijn investeerder.”

In de portefeuille van FinCo zit onder meer onlinedrukkerij ZwartOpWit, Argon Measuring Solutions, specialist in complexe 3D inspectie- en meetoplossingen, Lumière Groep, distributeur en producent van films en series en uitbater van stadsbioscopen, en Bafa of voluit Ben-Air Flight Academy, een door de Belgische en Europese overheid erkende vliegschool met uitvalsbasis in de luchthaven van Antwerpen. Bij Bafa worden zowel lijn-, beroeps- als privaatpiloten opgeleid.