Politico incasseert verlies van 7 miljoen euro

De nieuwswebsite Politico boekte vorig jaar een verlies van 7 miljoen euro. In 2015, het jaar waarin de Engelstalige website opstartte, bedroeg het verlies 6 miljoen euro. De ‘burn rate’ van de website komt daarmee op 0,7 miljoen euro per maand. Politico volgt de Europese politiek en het Europees parlement vanuit de Brusselse Wetstraat en is in handen van de gelijknamige Amerikaanse groep en de Duitse mediagroep Axel Springer. Op de loonlijst van het bedrijf staan momenteel 75 werknemers.



Politico ging ambitieus van start in april 2015. Tegen eind 2016 wou het bedrijf 120 mensen in dienst hebben, de meesten als redacteur of journalist. Naast nieuws verzorgt Politco ook events en verkoopt het premium informatie. Vorig jaar was dat alles goed voor een bruto marge (inkomsten min kosten) van 4 miljoen euro. Na 11 miljoen personeelskosten resulteert dit in een verlies van 7 miljoen euro.

Na twee jaar keek Politico eind vorig jaar aan tegen een negatief eigen vermogen van 2 miljoen euro. In april 2017 werd het kapitaal opgetrokken met 2,5 miljoen euro waarvan 1 miljoen euro werd volstort.