Rijkste Belg houdt van de Indische keuken

veebaDe Indische producent en distributeur van kruiden en specerijen Veeba Food Services heeft 5,4 miljoen euro vers kapitaal opgehaald. Het geld werd aangebracht door de durfkapitalist Saama Capital en de investeringsholding Verlinvest. Die laatste is in handen van de families de Spoelberch en de Mévius, twee van de Rijkste Belgen. Die laatste mikken al langer op de verwachtte groei die de Indische voedingssector de komende jaren verwacht wordt door te maken.



Veeba Food Services,opgestart in 2013, maakt en verkoopt sauzen, specerijen en toppings zowel aan bedrijven als particulieren. Ketens als Starbucks, Domino’s Pizza, Pizza Hut, Taco Bell en Burger King gebruiken de kruiden van Veeba. In eerste kapitaalronde haalde het bedrijf als een gelijkaardig bedrag op bij bij Saama Capital en het fonds DSG Consumer Partners. Verlinvest is een van de grootste investeerders in dat fonds.

In juli stapte Verlinvest ook al in de Indische ijsroomproducent Drum Foods. De investering in Veeba is atypisch voor Verlinvest, zo zegt directeur Nicolas Cator in de Indische krant “The Economic Times”, de holding mikt wereldwijd doorgaans op participaties van 50 tot 100 miljoen euro. Maar de investering in Veeba is een beloning voor het werk van de stichters van het bedrijf.

De voedingsmarkt in India is nu 48 miljar dollar waard. Tegen 2018 zou dat 78 miljard dollar moeten zijn.