Rode Duivel Mousa Dembélé opent Antwerps luxehotel

“De gulde schoen” noemt het luxehotel dat Rode Duivel Mousa Dembélé heeft geopend op de Antwerpse Melkmarkt. De naam heeft niets te maken met de voetbaltrofee. Het is gewoon de oude naam van historische pand uit de 15de eeuw. “De gulde schoen” herbergt 9 luxe suites, de grootste meet 110 m², een binnenzwembad, bar en restaurant. Voor één nacht betaal je al snel 400 tot 800 euro. Dembélé, middenvelder bij het Britse Tottenham, laat de exploitatie in handen van zijn zus Assita en zijn moeder. Volgens de familie ontbreekt dit luxe aanbod momenteel in Antwerpen. Ze mikken dan ook op exclusieve gasten, bijvoorbeeld wereldsterren die optreden in het Sportpaleis of industriële havenmiljonairs.



Het openen van “De gulde schoen” heeft letterlijk heel wat voeten in de aarde gehad. Wanneer de werken voor het zwembad in de kelder van start gingen, stootte de aannemer op een hele serie archeologische vondsten, van scherven tot heuse huisraad, glazen en tafelversieringen. De oudste verwijzingen naar het pand dateren van de 15de eeuw wanneer de Italiaanse koopman Jeronimo Frescobaldi het geheel uitbouwde tot een klein Italiaans paleis met binnenkoer. Later werd het nog onder meer gebruikt als klooster en als antiekzaak.

Noblesse oblige, dus worden de suites uitgerust met dure materialen waaronder marmer, natuursteen, massieve houtsoorten en luxueuze klassieke meubelen. In de decoratie werden verschillende Afrikaanse toetsen verwerkt. Het hotel biedt speciale diensten zoals privébutlers, kinderopvang en wellnes. Naast de suites zijn de bar en het restaurant op het gelijkvloers open voor het brede publiek. Assita Dembélé runde vroeger een nagelsalon en heeft geen ervaring in de horeca. De unieke locatie en het exclusieve aanbod moeten echter garant staan voor het succes van de hotelformule.