Sioen koopt Italiaanse nichespeler

Sioen ItaliëDe groep Sioen, specialist in technisch textiel en in handen van de gelijknamige familie, neemt het Italiaanse Manifattura Fontana over. Dit Italiaans bedrijf is gespecialiseerd in de productie van non-woven geotextiel voor burgerlijke bouwkunde. Het gaat dan bijvoorbeeld om non-woven naaldvilt dekens die gebruikt worden in de wegenbouw. Manifattura Fontana is gevestigd in Valstagna, Vicenza, Italië, in de buurt van de Oostenrijkse grens en telt ongeveer 50 werknemers. Sioen Industries Group verwerft in een eerste fase 90% van de aandelen. Volgens de voorwaarden van de overname zal Francesco Fontana aanblijven als Managing Director. Het bedrijf zal geïntegreerd worden in de Sioen non-woven business.



Sioen Industries Group is wereldleider in gecoat technisch textiel en technische beschermkleding. De overname past in de groepsstrategie, technologiegedreven en gericht op duurzame winst en groei. Het Italiaans bedrijf geeft Sioen toegang tot de nieuwe en veelbelovende markt van de geosynthetica. Het brengt Sioen ook aanvullende kennis op het gebied van naaldvilttechnologie. Sinds 2001 heeft Sioen een non-woven productie unit in Luik (België), Sioen Felt & Filtration (voorheen Nordifa).

Manifattura Fontana S.p.A werd in 1704 opgericht als zijdewever en is sinds 1932 in handen van de familie Fontana. In het begin van de jaren ‘60 richtte het bedrijf zich op synthetische vezels. Het was de eerste producent van geotextiel in Italië. Vandaag is het een marktleider in geotextiel in Italië met een zeer sterke positie op de Europese markt. Het heeft een uitstekende kwaliteitsreputatie en een uitgebreid productportfolio in zowel licht- als zwaargewicht naaltvilt op grote breedte (6,7 m).