VASTGOED – Broers Dom bouwen landmark M-Tower in Menen

De projectontwikkelaars Steve en Danny Dom gaan met hun bedrijf Vossemeren in de grensstad Menen een site ontwikkelen van 32.000 m². Op die site komen 5 kantoorgebouwen maar vooral een hoteltoren met 100 kamers. Die M-Tower zal 66 meter hoog zijn en vormt een nieuwe ‘landmark’ voor Menen. Deze grensstad, geprangd tussen Vlaanderen, Wallonië en Frankrijk, genoot lange tijd een bedenkelijke reputatie als vluchthaven voor allerlei grenscriminaliteit. Maar in de langzaam dichtslibbende Eurometropool Rijsel-Kortrijk speelt Menen nu zijn makkelijke bereikbaarheid uit als belangrijke troefkaart.



Voor de Kontichse projectontwikkelaar Vossemeren van de gebroeders Dom is het project in Menen het grootste tot nu toe. Ze werken daarbij samen met het West-Vlaamse bureau DB Architecten. Naast de kantoorsite en het hotel komt er ook een restaurant, een kinderdagverblijf, een wassalon en 650 parkeerplaatsen. Menen speelt daarbij handig in op de mobiliteitsproblematiek in de regio. Wie ’s morgens naar zijn werk op het Kennedypark in Kortrijk rijdt, staat gemakkelijk een half uur in de file. Menen daarentegen is makkelijk bereikbaar en biedt doorstroming naar de Westkust, naar Rijsel en Parijs, naar Doornik en naar Kortrijk en Brugge.

De gebroeders Dom hebben hun vastgoedactiviteiten ondertussen geherstructureerd in de nieuwe Vossemeren Group. Die overkoepelt Groep Dom, Vossemeren Development en Elbani. Die laatste is dan weer de holding boven de projectontwikkelaar Vossemeren. Vossemeren Group werd opgericht door Steve en Danny Dom. Die laatste is gedomicilieerd in Luxemburg.