VASTGOED – Brussels Airport klaar voor belangrijke logistieke investering

Brussels Airport heeft de nieuwe vastgoeddochter Brussels Airport Real Estate opgericht. Die heeft op haar beurt het filiaal Cargo & Logistics Real Estate NV opgericht. Beide nieuwe entiteiten moeten vorm geven aan een investeringsprogramma van 100 miljoen euro in logistieke gebouwen op Brucargo. Onder meer Swissport, Kuehne + Nagel, WFS en Brinks zullen in de nieuwe gebouwen activiteiten ontwikkelen. Brussels Airport profileert zich hiermee als 2de belangrijkste logistieke cluster in België na de haven van Antwerpen.



Binnen Brucargo, de vrachtzone van Brussels Airport, zijn vandaag reeds meer dan honderd verschillende bedrijven uit de logistieke keten actief. Brucargo biedt België op die manier een cruciaal platform voor de import en export van vele ondernemingen en is na de haven van Antwerpen de belangrijkste logistieke draaischijf voor internationale handel. Nu wordt 100.000 m² extra ontwikkeld.

In Brucargo werden tussen 2009 en 2013 al drie grote luchtvrachtgebouwen uitgebouwd. Vandaag maken onder meer bedrijven als bpost, DHL Global Forwarding, Abbott en een aantal gespecialiseerde logistieke bedrijven er gebruik van. De komende 3 jaar zal Brussels Airport in totaal 100 miljoen euro investeren in de ontwikkeling van nieuwe logistieke gebouwen. Onder andere Kuehne + Nagel, Dnata en WFS zullen vanuit deze gebouwen vracht vervoeren, verpakken en tijdelijk stockeren. De nieuwe infrastructuur zal ook specifiek geschikt zijn voor het afhandelen van hoogwaardige en temperatuurgevoelige goederen zoals farmaceutica.