Vermogensoverdracht duwt Ignace De Paepe in Top 100

MG TorenU kent hem wellicht als de KBC Arteveldetoren, het 118,5 meter hoge kantoorgebouw in Gent langs de E40. Maar oorspronkelijk luisterde die naar de naam MG Toren. De M stond voor Margaux en de G voor Guillaume, de twee kinderen van projectontwikkelaar Ignace De Paepe die van de toren het hoogste gebouw in Vlaanderen maakte. De Paepe werkt nu aan een vermogensoverdracht voor zijn twee kinderen. Daarbij is u al een vermogen van 185 miljoen euro naar boven gebracht. De familie De Paepe stijgt daarmee van de 422ste naar de 94ste plaats in onze ranglijst.



De letters MG keren ook nu terug. De twee sleutelholdings bij de successieregeling luisteren naar de namen MG Invest en MG Real Estate. Bedoeling is dat beide een gelijkmatig vermogen krijgen. En daar zit ook vastgoed logica in. MG Invest legt zich toe op kantoorgebouwen, MG Real Estate mikt dan weer op residentieel en retail vastgoed.

“Gaan uw kinderen u opvolgen?” zo vroeg de krant Het Nieuwsblad eind 2015 aan Ignace De Paepe. “”Als ze zin hebben, mogen ze, luidde het antwoord. Al moeten ze eerst ergens anders ervaring opdoen. Bij hun vader starten lijkt me geen goede zaak. Margaux zit in het buitenland en Guillaume studeert een richting met buitenlandse mogelijkheden. Ik had trouwens liever gehad dat die letters geheim bleven. MG is opgericht in 2000 en het heeft geduurd tot 2011 voor ik moest vertellen waar die letters voor stonden.”