Vic Swerts stapt uit overname KVC Westerlo

swerts-westerlo
Vic Swerts (links) met Herman Wijnants in betere tijden. (Foto: Soudal)

De Kempense ondernemer Vic Swerts gaat met zijn silliconenbedrijf Soudal dan toch de eerste klasse voetbalploeg KVC Westerlo niet overnemen. In juli van dit jaar klonk het nog dat het een mooi huwelijk zou zijn tussen beide waarbij de 76-jarige Swerts voorzitter zou worden van de ploeg. Maar nu blijkt het water te diep te zijn tussen beide partijen. Swerts trekt zich terug en geeft Westerlo opnieuw alle vrijheid. “De visies over de te volgen strategie liggen te ver uit elkaar.” zo luidt het.



“We hadden een ambitieus investeringsplan, maar het liep vast op principiële discussies met het huidige bestuur. De visies over de te volgen strategie van de voetbalclub liggen te ver uit elkaar om tot een succesvolle samenwerking te kunnen komen. Na de zoveelste patstelling vorige week heeft voorzitter Vic Swerts besloten af te zien van zijn investeringsplannen.”, zegt het bedrijf. Soudal zegt de ploeg wel te blijven ondersteunen als hoofdsponsor. Dit engagement werd onlangs verlengd tot 2020.

Bedoeling was dat bij de overname door Soudal Herman Wijnants, Vlaams parlementslid voor N-VA, als manager zou aanblijven. Tussen beide kwam het dus blijkbaar niet tot een vergelijk.