West-Vlaamse Floralux zorgt voor files op Limburgse E313

Wie vandaag wou afzakken naar de Limburgse gemeente Ham moest rekening houden met files op zowat alle snelwegen. Oorzaak? De opening van Floralux Ham aan de verkeerswisselaar E313-E314. Met een oppervlakte van 15.500 m² is Floralux Limburg het grootste tuin- en decoratiecentrum van Limburg. De families Vermeersch en Carrein kopieerden daarbij hun bestaande vestiging van Floralux in het West-Vlaamse Dadizele naar het vroegere tuincentrum ’t Serreke dat meteen werd omgevormd tot Floralux Ham. Een investering van 12 miljoen euro.



Het is de tweede vestiging voor Floralux, dat 60 jaar geleden begon in Dadizele in West-Vlaanderen en op de dag van vandaag een gekende tuingigant is in België en Noord-Frankrijk. Floralux ontvangt in Dadizele jaarlijks om en bij 2 miljoen klanten. Er werken 135 mensen. De nieuwe vestiging in Ham zal werkgelegenheid bieden aan 30 extra werknemers.

De plantenserre van 4.000m² in Ham wordt overdekt door een volautomatische cabrioserre waardoor het ook bij regenweer droog winkelen is. Het aanbod in planten en kamerplanten is meer dan verdriedubbeld. Ook in de dierenafdeling wordt het assortiment voeding, accessoires en verzorgingsproducten aanzienlijk uitgebreid. Centraal staat het comfort van de klant: brede gangen, nieuwe winkelkarren, goed onderhouden toiletten en infopunten in de winkel. De parking is heraangelegd met plaats voor 550 wagens. En dat was dus vandaag te weinig.