Zware strafverlichting voor Mireille Gram

Mireille Gram, de dochter van de miljonair Tony Gram, zag haar gevangenisstraf in beroep verminderd worden van 15 tot 5 jaar waarvan 4 jaar effectief. In combinatie met haar voorlopige hechtenis betekent dit dat ze onmiddellijk kan vrijkomen. Mireille Gram voerde in 2015 een mislukte moordpoging uit op haar toen 14-jarige tweeling dochters. Al snel bleek dat Mireille Gram een psychisch ontwrichtte vrouw was die een mismaakte jeugd met zich meesleepte.



Vader Tony Gram maakte naam als ondernemer die het tassenmerk Kipling in de markt zette. Maar Gram was ook een ondernemer die geen risico’s schuwde en de grenzen van het haalbare aftastte. Dat bleek ook zo met zijn gezin te zijn. Post factum forensisch onderzoek leerde dat Mireille Gram een luxueus, maar eenzaam en desolaat leven leidde. Als kind werd ze door haar ouders achtergelaten in een instelling, omdat die het te druk hadden met geld verdienen. Haar moeder overleed toen ze 21 was. Haar huwelijk met ‘Danny De Facteur’ liep uit een vechtscheiding. De man had vooral interesse in haar geld, drank en andere vrouwen. Na de geboorte van haar tweelingdochters belandde Gram in de psychiatrie, als gevolg van een postnatale depressie. In 2005 ondernam ze een eerste zelfmoordpoging.

“Ze wou niet meer leven”, verklaarde haar advocaat John Mees daarover inde pers. “Maar ze wilde haar kinderen niet alleen op deze slechte wereld achterlaten. Het college van psychiaters spreekt daarom van een altruïstische kindermoord. Ze wilde haar kinderen een hoop lijden besparen.”