Bart Van Malderen verkoopt VGP onder de prijs

De ondernemer Bart Van Malderen heeft 4 % verkocht van zijn participatie in het vastgoedbedrijf VGP. De opbrengst daarvan, 43 miljoen euro, zal Van Malderen aanwenden om zijn expansieplannen van de luiergroep Drylock te ondersteunen. De verkoop verrast enigszins. Van Malderen verkoopt nu tegen 60 euro per aandeel terwijl VGP rond de jaarwende piekte boven de 90 euro. De verkoopprijs van Van Malderen ligt 12 % lager dan de koers van VGP gisteren Als gevolg van de dalende beurskoers van VGP ziet Van Malderen zijn vermogen terugvallen van 850 naar 589 miljoen euro. Hij zakt van de 25ste naar de 34ste plaats. Zijn  partner Jan Van Geet deed het tegenovergestelde en versterkte zijn participatie in VGP van 25 tot 38 procent.



Bart Van Malderen verkoopt de VGP-aandelen via de holding VM Invest. Dat vehikel controleerde tot de verkoop vandaag 28,08 procent van de specialist in logistieke vastgoedontwikkeling. Van Malderen controleert nog eens rechtstreeks 19 % van VGP. Na de verkoop blijft hij de grootste aandeelhouder met 43 % van het bedrijf. VGP zelf plaatste enkele dagen terug nog 80 miljoen aan obligaties in de markt.

Begin dit jaar legde Bart Van Malderen met Drylock 71 miljoen dollar op tafel voor de overname van zijn Amerikaanse concurrent Presto Absorbent Products. Van Malderen wil Drylock uitbouwen tot een wereldgroep, iets wat hij eerder al deed met het bedrijf Ontex.