Familie Colruyt koopt grootste Belgische internetapotheek

De holding Korys van de distributiefamilie Colruyt neemt het bedrijf Newpharma over, samen met het management van het bedrijf en met Colruyt Group. Newpharma is  Belgische marktleider inzake de online verkoop van parafarmacie- en OTC (“Over the Counter” of voorschriftvrije) producten, en biedt meer dan 30.000 referenties aan. Er wordt verwacht dat het bedrijf dit jaar een omzet van 60 miljoen euro zal overschrijden. “Het innovatieve e-commerceplatform van het bedrijf, en hun focus op welzijn en gezondheid vormen een sterke match met de investeringsstrategie van Korys.” Zo klinkt het in een persbericht.



Newpharma, de eerste online apotheek in België, werd gelanceerd in 2008 en is de online uitloper van een fysieke apotheek. Als online apotheek met een Europese dimensie en met 1.000.000 patiënten levert Newpharma in 12 landen via zijn oorspronkelijke website www.newpharma.be en beschikt het bovendien over 4 andere lokale websites voor Frankrijk, Nederland, Duitsland en Oostenrijk. Met meer dan 30.000 producten en 750 merken onderscheidt Newpharma zich eveneens op de markt door een specifiek geoptimaliseerde logistiek en het vermogen om het merendeel van de Belgische bestellingen binnen de 24 uur te leveren als deze vóór de middag geplaatst werden. In 2015 verstevigde Newpharma zijn positie op de Franse markt door de sites Paraseller en Parafemina over te nemen.

Korys is de familiale investeringsholding van de familie Colruyt, die zich enerzijds focust op directe investeringen in niet-beursgenoteerde ondernemingen, en die anderzijds ook een portfolio aan beursgenoteerde activa beheert. Vandaag heeft Korys meer dan 4 miljard euro aan activa in portefeuille, waaronder een significante participatie in de distributeur Colruyt Group. Het koopt Newpharma over van de vier huidige private aandeelhouders van het bedrijf.