Familie Schaubroeck gaat in zee met Cipal

cipalDe familie Schaubroeck, vooral gekend van de naar haar genoemde drukkerij, vormt een 50/50 joint venture met Cipal IT Solutions. Beiden brengen hun IT en human resources tools in. De nieuwe Cipal Schaubroeck krijgt een kapitaal mee van 7,8 miljoen euro en zal ICT oplossingen uitwerken voor lokale besturen. De activiteit van Drukkerij Schaubroeck blijft buiten de joint venture.



Cipal groeide als intercommunale ICT-dienstverlener die zich richtte naar steden en gemeenten uit de provincies Antwerpen en Limburg. De familie Schaubroeck groeide vanuit de familiale drukkerij in het Oost-Vlaamse Nazareth die zich toelegde op het drukken van overheidsdocumenten. Van daaruit ontwikkelde Schaubroeck een aantal bijkomende diensten naar lokale besturen toe, onder meer in loonmanagement. Beide bedrijven zijn dus geografisch en productmatig complementair.

De dienstverdeling van Cipal naar lokale besturen toe zit vervat in Cipal dv en staat buiten de huidige deal die loopt over Cipal IT Solutions. Deze laatste spitst zich toe op het nemen en beheren van participaties in veelbelovende IT-ondernemingen die een bijdrage kunnen leveren aan de bouw van de overheden van de toekomst.