Isabelle Maes wordt tweede CEO van Lotus

Isabelle Maes ruilt haar functie van financieel directeur (CFO) bij Lotus Bakeries voor die van CEO van de nieuwe afdeling “Natural Foods” van hetzelfde koekjesbedrijf. Isabelle Maes is de partner van algemeen CEO en hoofdaandeelhouder Jan Boone van Lotus. Die relatie leidde in de zomer van vorig jaar nog tot een persoonlijk drama. Er bestaan geen regels over, maar in het kader van deugdelijk bestuur is het beter dat de CFO en de CEO van een beursgenoteerd bedrijf geen persoonlijke relatie hebben.



Als CFO wordt Maes opgevolgd door Mike Cuveliers. Die laatste was de voorbije drie jaren financieel directeur van Unilin Groep, onderdeel van de vloerbekledingsreus Mohawk Industries. Voorheen bouwde hij 13 jaar lang een carrière uit bij de staaldraadproducent Bekaert.

De nieuwe divisie “Natural Foods” omvat de activiteiten van de Britse bedrijven Natural Balance Food en Urban Fresh Foods die Lotus de voorbije jaren overnam. Beide zijn producenten van gezonde tussendoortjes. Lotus zelf produceert vooral klassieke koekjes en gebakjes. “We willen de cultuur en de eigenheid van die bedrijven bewaren”, zo wordt gezegd in een persbericht.