Paul Gheysens haalt Luciano D’Onofrio binnen

Luciano D’Onofrio

De omstreden 62-jarige spelersmakelaar Luciano D’Onofrio volgt Patrick Decuyper op als sportief directeur van FC Antwerp, de nieuwkomer in het eerste klasse voetbal. Decuyper was de man die projectontwikkelaar Paul Gheysens, gekend van zijn bedrijf Ghelamco, in alle discretie aan de macht bracht bij Antwerp. Decuyper moet nu de jeugdwerking van de ploeg op poten zetten. Net zoals alle andere ploegen kan Antwerp met een goede jeugdwerking heel wat extra financiële middelen binnenhalen.



D’Onofrio is niet altijd even onbesproken. Als spelersmakelaar op Europees niveau werd in hij in 2007 in Frankrijk veroordeeld voor zijn betrokkenheid bij fictieve transfers van Olympique Marseille. In België betaalt hij in 2015 een minnelijke schikking om te ontsnappen aan proces omtrent witwassen bij Standard. Bij FC Antwerp neemt D’Onofrio ook heel het transferbeleid voor zijn rekening. Op een persconferentie steekt Gheysens ook niet weg dat hij D’Onofrio heeft binnengehaald precies voor zijn uitgebreide netwerk en vele contacten in de voetbalwereld. En omwille van zijn werk bij Standard. In 1998 kwam hij in dienst van de bijna failliete Luikse club, tien jaar later pakte hij met veel vallen en opstaan twee opeenvolgende landstitels.

“Toen meneer Gheysens contact met mij opnam, bevielen zijn intenties met dit project mij meteen. Dit gaat niet om één jaar of om twee jaar, maar om de lange termijn. Dat heeft me verleid: hij heeft de middelen om van Antwerp een club van eerste rang te maken.” aldus D’Onofrio tijdens de persconferentie.