10 miljoen voor de broers Neiman

Bru MagazijnDe holding Bru Group die het textielbedrijf Bru Textiles overkoepelt keert 10 miljoen euro kapitaal uit aan haar aandeelhouders, de broers Gary en Jason Neiman. Het kapitaal van Bru Group vermindert daarmee van 38 naar 28 miljoen euro. Een woordvoerder van het bedrijf laat weten dat het om een puur financiële operatie gaat waarbij het te sterke eigen vermogen van de groep wordt afgebouwd. De kapitaalvermindering kadert niet in een bredere operatie. In 2010 werd het kapitaal van de groep op gelijkaardige wijze al verminderd met 20 miljoen euro, van 58 naar 38 miljoen euro.



Bru Textiles, gevestigd in Kontich, is een sterk rendabel bedrijf. Bru is een zogenaamde ’textile convertor’: het bedrijf ontwikkelt en verdeelt stoffen voor interieurdecoratie en behangpapier. Het bedrijf beheert een voorraad van 5 miljoen meter stoffen, vooral stoffen die gebruikt worden voor gordijnen, meubelbekleding en interieurdecoratie in het algemeen. De afnemers van die producten zijn groothandelaars over de hele wereld. Bru Textiles ontwerpt ook eigen design voor het textiel dat het aanlevert. Op die manier neemt het bedrijf de designkost weg bij haar klanten.

Over het boekjaar 2014 haalde Bru Textiles een omzet van 114 miljoen euro, goed voor een netto winst van 6,5 miljoen euro na 1,1 miljoen euro belastingen te hebben betaald. Het bedrijf beschikt over eigen filialen in onder meer Hong Kong en Singapore.