32 miljoen minwaarde voor Guy Pariente (maar hij gokt verder)

Guy Pariente op de website van Onpok.

De holding Kolok van Guy Pariente incasseert een minwaarde van 32 miljoen euro op haar participaties in het leasingbedrijf Parfip Lease. Die laatste vroeg, en kreeg, een gerechtelijke akkoord van de Brusselse rechtbank van koophandel. Parfip kwam in moeilijkheden wanneer in 2012 een belangrijke klant, actief in beveiliging, over kop ging. Vreemd genoeg speelde de aanval van Kim De Gelder op een kindercrèche hierbij een belangrijke rol. Ook opmerkelijk is dat Pariente nu eveneens sponsor is van Onpok, een professionele pokerploeg … die ook actief is als verkoper van voedingssupplementen. Het vermogen van Pariente valt terug van 37 op 19 miljoen euro.Safe Tic was een belangrijke klant van Parfip. Het bedrijf plaatste en (vooral) onderhield biometrische veiligheidssystemen. Eens het systeem geplaatst bij de klant, werd de leasingmaatschappij Parfip eigenaar van de installatie. Safe Tic zorgde voor het onderhoud. Wanneer Kim De Gelder zijn brutale aanval uitvoerde op een kindercrèche explodeerde de vraag naar biometrische beveiliging van sloten voor crèches. De Gelder kon ongehinderd de crèche Fabeltjesland in Dendermonde binnenstappen. Hij vermoordde 2 baby’s en een vrouw. Een biometrisch slot gaat enkel open wanneer het de vingerafdruk herkent van wie binnen wil. Safe Tic verkocht dergelijk systeem. 21 euro per maand per geregistreerde vingerafdruk van de ouders en de medewerkers. Alleen… het systeem werkte niet.

Safe Tic ging failliet en Parfip bleef achter met een hoop manklopende installaties en een massa problemen. Vorig jaar zakte Parfip in elkaar. Pariente incasseerde een minwaarde van 32 miljoen euro. Zijn holding Kolok kijkt aan tegen een negatief eigen vermogen van 8 miljoen euro en blijft enkel overeind met de steun van de bvba Guy Pariente Holding.

Ondertussen profileert Pariente, die is gedomicilieerd in het eiland Mauritius, zich als oprichter van Onpok. Dat is een ploeg van professionele pokerspelers. Die reizen de wereld af, van het ene pokertornooi naar het andere. Pariente zegt dat hij twee hobby’s heeft: paarden en pokeren. In Frankrijk bezit hij een belangrijke stoeterij. Hij stelde vast dat er in de pokerwereld geen professionele teams bestaan maar wel grote tornooien. Vandaar zijn initiatief om Onpok op te richten. Opmerkelijk is wel dat Onpok ook voedingssupplementen verkoopt. “Mijn spelers reizen de hele wereld af, zegt Pariente, ze kunnen zich geen jetlag veroorloven. De voedingssupplementen die ze zelf gebruiken commercialiseren wij ook.”