Verblijf voor 800.000 dollar per nacht in het ruimtehotel Aurora Station

Bent u binnenkort op zoek naar een exclusief cadeau? Dan is een verblijf in het eerste ruimtehotel misschien wel iets voor u. 12 dagen lang verblijft u gewichtloos in een ruimtestation. U vliegt in hoge snelheid om de aarde. In die 12 dagen ziet u de zon exact 384 keer opkomen en ondergaan. Kostprijs: 9,5 miljoen dollar of net geen 800.000 dollar per nacht. Het Amerikaans bedrijf Orion Span hoopt zijn eerste ruimtehotel in 2021 te lanceren. Een jaar later moeten de eerste gasten ontvangen worden. U kan nu al reserveren, mits een voorschot van 80.000 dollar. Wel terugbetaalbaar mocht één en ander niet doorgaan.“We willen mensen in de ruimte brengen omdat dat de uiterste grens is van onze beschaving.” zo zegt initatiefnemer Frank Bunger, een vroegere software ontwikkelaar. Volgens Bunger kan een ruimtereis worden georganiseerd voor minder dan 10 miljoen dollar omdat ruimtelanceringen steeds goedkoper worden. Elke maand wordt wel ergens een nieuw ruimte initiatief bekend gemaakt. De lancering van Elon Musk’s Falcon Heavy in februari dit jaar was het laatste spectaculaire voorbeeld van industriële interesse in de ruimte. (Lees verder onder de foto)

“We zijn geen toeristisch bedrijf dat reizen naar de zon verkoopt. We verkopen de ervaring astronaut te zijn. We denken dat er mensen zijn die daar voor willen betalen.”

De vraag is of die initiatieven levensvatbaar zijn. Misschien speelt Donald Trump daarbij nog een rol. Die bekijkt de mogelijkheid NASA te laten samenwerken met private bedrijven.

Het Aurora Station van Orion Span probeert alvast een gevarieerd programma aan te bieden. Het hotel biedt ruimte aan 4 gasten en 2 piloten. Het hele hotel van 11 meter bij 4, is gewichtsloos. Je kan je eigen stad bekijken van uit de ruimte. Je kan deelnemen aan wetenschappelijke experimenten. Ultrasnel internet maakt live streams met de aarde mogelijk. Wil je inde ruimte verblijven, dan moet je wel een opleiding volgen van drie maanden in Houston. Orion Span zegt dat het de klassieke opleiding van 24 maand daarbij heeft herleid naar een betaalbare 3 maand. “We zijn geen toeristisch bedrijf dat reizen naar de zon verkoopt, zegt Bunger, we richten ons naar mensen die interesse hebben in de ruimte. We verkopen de ervaring astronaut te zijn .We denken dat er mensen zijn die daar voor willen betalen.”