Ackermans stapt in kankerspecialist OncoDNA

OncoDNADe groep Ackermans & van Haaren (AvH) neemt 15 procent op van het kapitaal van OncoDNA, een start-up die via DNA-analyse betere kankerdiagnoses aanlevert. De instap van AvH kadert in een kapitaalronde waarbij de start-up 7,7 miljoen euro kapitaal ophaalt. OncoDNA bouwt in essentie een softwareplatform uit waar kankerspecialisten wereldwijd kennis kunnen uitwisselen en betere diagnoses kunnen stellen.



Behalve AvH komt ook de Waalse participatiemaatschappij SRIW aan boord, samen met de bank Crédit Professionel du Hainaut (CPH) en InVentures, het investeringsfonds gelieerd aan het crowdfundingplatform MyMicroInvest. Ook de aandeelhouders van het eerste uur schrijven in op de kapitaalverhoging. Met de nieuwe injectie komt het totaal opgehaalde kapitaal van OncoDNA op 8,8 miljoen euro.

Het drie jaar geleden opgerichte OncoDNA heeft al samengewerkt met meer dan 200 zorginstellingen in 50 landen en laat wereldwijd een betekenisvolle groei optekenen. Zijn innovatieve reporting, sharing en networkingplatform, OncoSHARE, vormt vandaag met ongeveer 10.000 mensen de grootste gemeenschap van oncologen, kankerpatiënten en familieleden. Oncologie is het eerste therapeutische gebied waar gepersonaliseerde behandelingen zullen worden toegepast door een combinatie van diagnosetoestellen, databasekennis en therapeutische geneesmiddelen. OncoDNA is op vandaag sterk gepositioneerd om de rol van referentiespeler te vervullen in deze wetenschappelijke evolutie ten dienste van de patiënt.