AGT levert familie de Murga 195 miljoen meerwaarde op

De discrete familie de Murga verkocht precies één jaar terug haar bedrijf Antwerp Gas Terminal (AGT), het op één na grootste gastankopslagbedrijf ter wereld, aan de Duitse groep Oiltanking, een filiaal van het Duitse familiebedrijf Marquard & Bahls. Een overnamebedrag werd niet bekend gemaakt. Uit de jaarcijfers van de groep blijkt nu dat de familie op de verkoop van AGT een meerwaarde boekt van maar liefst 195 miljoen euro. Het vermogen van de familie de Murga springt daarmee van 71 naar 217 miljoen euro. In onze ranglijst komt de familie de Murga de Top 100 binnen op de 90ste plaats.



AGT is één van de toonaangevende tankopslagbedrijven voor gas in Europa. AGT slaat vooral gas op voor de crackinginstallaties van de Antwerpse petrochemie, maar ook afgewerkte gassen zoals propyleen. De overnemer Oiltanking baat grote tankopslagterminals uit in Antwerpen, Gent en Terneuzen.

De familie de Murga beheert nu nog de groep ACP, goed voor 4 koolzuurhoudende fabrieken in België, in het Limburgse Heusden-Zolder, Frankrijk, Nederland en Polen. De familie is verder ook sterk actief in de vastgoedsector. De groep ACP is in handen van de kinderen van Alaric de Murga en Chantal Bekaert, dochter van wijlen Baron Léon Bekaert van de gelijknamige oprichtersfamilie van de staaldraadgigant alsook aan de kinderen van Ana-Mary de Murga en Baron Jean de Favereau de Jeneret, familie grootgrondbezitters uit het gelijknamige dorp Jeneret in de provincie Luxemburg.