Akkermans wordt voorzitter van Rombouts

RombitSerie investeerder Michel Akkermans wordt voorzitter van de nieuwe Rombouts Holding. Hij pompt in eerste instantie 5 miljoen euro verse middelen in de holding die de start up Rombit overkoepelt. Rombit krijgt daarbij een waarde mee van 13,3 miljoen euro. Rombit, aangestuurd door de 28-jarige Jorik Rombouts, ontwikkelt data-apps voor bedrijven. Akkermans verwerft in eerste instantie 25 procent van het bedrijf. In een tweede fase wordt de naam van Rombouts holding gewijzigd in Rombit Holding.



De intrede van Akkermans in Rombit werd een kleine maand terug bekend. Nu zijn er meer details. Het snelgroeiende Rombit specialiseert zich in het toegankelijk maken van data voor bedrijven en staat onder meer sterk in havengebonden bedrijven. Bij de operatie wordt Rombit ingebracht in de nieuwe Rombouts Holding. De start up Rombit krijgt een waarde mee van 13,3 miljoen euro. Daarna volgt een kapitaalverhoging van Akkermans voor 5 miljoen. In ruil ontvangt Akkermans, via zijn holding Pamica, een kwart van de aandelen van de holding. De overige 75 procent zijn verdeeld over vader Cornelius (62 %) en zoon Jorik Rombouts (13 %).

Bij zijn intrede maakte Akkermans bekend in totaal 10 miljoen euro klaar te hebben staan voor Rombouts. Rombit geeft ter zake geen details, maar de participatie van Akkermans zou onder de 50 procent blijven. De operatie, waarbij Akkermans het risico alleen draagt, wordt beschouwd als een belangrijke stap in de wereld van de start ups.