Alain Beyens onafhankelijk bestuurder bij Viabuild

alain-beyens
Alain Beyens

Het bouwbedrijf Viabuild uit Mechelen, in handen van de familie Verhaeren, heeft Alain Beyens benoemd tot onafhankelijk bestuurder. De 54-jarige Alain Beyens werd geboren in Tienen, groeide op in de Antwerpse Kempen en studeerde handelsingenieur aan de VUB. Hij ging in 1987 aan de slag bij de brouwer Interbrew, nu AB InBev, en maakte er carrière. In 2009 leidde hij Starbev, een verzelfstandigde spin-off van AB InBev in Oost-Europa, en in 2012 kwam hij aan het hoofd van de koffie- en automatengroep Pelican Rouge, het vroegere Autobar.



Beyens en de familie Verhaeren zijn geen onbekenden voor elkaar. Beyens is ook voorzitter van de Vermec, het investeringsvehikel van de familie Verhaeren. Daarnaast is hij ook nog bestuurder bij de brouwerij Duvel van de familie Moortgat.

Deze zomer kwam Beyens ook aan het hoofd te staan van de raad van bestuur van de Antwerp Management School (AMS). Hij volgde in die functie Christian Leysen op die na twee ambtsperioden van 6 jaar niet herkiesbaar was. Beyens zal de groei van de school mee begeleiden. AMS is een autonome school in de schoot van de Universiteit Antwerpen. Ze telt zo’n 3.000 studenten voor 92 opleidingen en wordt geleid door decaan Paul Matthyssens.