Antoine Parisis: “De curatoren moeten het geweten hebben”

antoine-parisis_01Antoine Parisis, de Gentse vermogensbeheerder die 30 jaar terug na een oplichtingszaak veroordeeld werd tot 5 jaar gevangenisstraf, vraagt zich wat de rol is geweest van de curatoren die het faillissement van zijn bedrijf hebben afgewikkeld. In dat faillissement zaten heel wat gronden in Dallas, VS. Die zijn tijdens het faillissement verdwenen. Het vermoeden bestaat dat een deel van dat vastgoed is terecht gekomen bij Jeroen Piqueur die daarmee de basis heeft gelegd van zijn Optima-imperium. Volgens Parisis heeft Piqueur trouwens bevestigd dat hij op het moment van de faling naar Dallas is getrokken om er dat vastgoed te bekijken.Antoine Parisis zegt één en ander tijdens een interview op Actua-TV bij de voorstelling van zijn boek “Het optimale complot”. Zo vertelt hij dat hij 15 maanden in de gevangenis heeft gezeten. De tweede dag van zijn gevangenschap werden zijn bedrijven failliet verklaard. Daarmee verloor hij alle controle over de restanten van zijn bedrijven. “In die periode zijn er dingen gebeurd die het daglicht niet hebben mogen zien.” aldus Parisis. In diezelfde periode ontpopte Piqueur zich tot vermogensbeheerder die zich met een aantal partners zou ontfermen over de gefailleerde goederen. Een deel van de advocaten en experten die in dat faillissementsverhaal zijn betrokken, keren later terug op sleutelposten binnen de groep Optima.

Antoine Parisis is ooit met zijn zoon Vincent bij Optima en Jeroen Piqueur op bezoek geweest om een en ander door te praten. Dat gesprek liep echter slechts af en Parisis kreeg onmiddellijk een klacht wegens chantage tegen zich door Piqueur. Die klacht werd echter zonder gevolgd geseponeerd. Volgens Parisis ontspoorde het gesprek wanneer Piqueur toegaf dat hij naar Dallas was afgereisd om ter plekke vast te stellen welke gronden bij de faling waren betrokken.

Het interview met Antoine Parisis is vanavond te zien op Actua-TV, kanaal 42 van Telenet, om 18u00, daarna te herbekijken op het uur in de nieuwscarroussel. U kan het interview ook hier bekijken. Nog op Actua-TV kan u dit weekend vanaf zaterdag 18u00 een uitgebreide samenvatting bekijken van de eerste zitting van de Optima-commissie in de Kamer eerder deze week. Ook deze uitzending gaat mee in carrousel en kan om het uur opnieuw bekeken worden.