Antwerpse schepen Heylen ruilt politiek voor Rijkste Belg

philip-heylenCD&V schepen van Antwerpen Philip Heylen, bevoegd voor Cultuur en Economie, wordt business development manager van de ook al Antwerpse beursgenoteerde holding Ackermans & van Haaren. Heylen blijft wel gemeenteraadslid van de stad. Hij was schepen van Cultuur sedert 2004. Zijn naam blijft verbonden aan het MAS, het Museum aan de Stroom, en het museum van de Red Star Line, twee projecten die hij mee op de sporen zette.



Ook de Antwerpse burgemeester Bart De Wever erkent de rol van Heylen. “Antwerpen is de onbetwiste cultuurhoofdstad van Vlaanderen, daar kan geen twijfel over bestaan”, stelt De Wever in een reactie. “Er kon geen betere, meer plichtsgetrouwe schepen zijn dan Philip Heylen om dat uit te stralen.” Heylen wordt als schepen opgevolgd door Caroline Bastiaens, momenteel CD&V fractieleider in de Antwerpse gemeenteraad.

Voor CD&V is het vertrek van Heylen alvast een tegenvaller. De partij verliest daarmee een sterkhouder voor de komende lokale verkiezingen van 2018. Alleen oudgediende Marc Van Peel, schepen van de Haven, zal nu die rol op zich moeten nemen.