UPDATE: Appartement (vrijgelaten) Jeroen Piqueur in Knokke wordt openbaar verkocht

Notaris Erik Deroose uit Knokke-Heist gaat op woensdag 10 januari 2018 over tot de openbare verkoop van het appartement op de dijk van Knokke dat eigendom is van Jeroen Piqueur, de gevallen topman van de Optima groep. Het gaat om een zogenaamd “uitvoerend hypothecair beslag” dat opgelegd werd door twee banken die een eerste rang hypothecaire inschrijving hadden op het appartement. Eén van beide instellingen is Bank Nagelmakers. Initieel probeerde Piqueur nog zelf zijn appartement te gelde te maken. Hij vroeg er toen om en bij 3 miljoen euro voor. Piqueur zit momenteel in de gevangenis in voorhechtenis op bevel de Gentse onderzoeksrechter. Ook zijn zoon Ruben verblijft momenteel in de cel.



Het appartement, op de vijfde verdieping van het appartementsgebouw Residentie “Shakespeare” op de Zeedijk in Knokke, heeft een kadastraal inkomen van 2.069 euro en is net geen 300 m² groot. Het bestaat uit een hall, vestiaire, woonplaats met terras, keuken, drie slaapkamer, toilet en badkamer. Er zijn ook twee parkeerplaatsen voorzien. Piqueur zelf stelt dat hij momenteel enkel schulden heeft, 7 miljoen euro in totaal. Naast zijn appartement in Knokke bezat hij nog een villa in Sint-Martens-Latem, ook goed voor 2 miljoen euro. Ook die villa is betrokken in de gerechtelijke procedures in de nasleep van de Optima zaak. In Spanje ligt zijn luxejacht Rubeccan dan weer aan de ketting op bevel van het Gentse parket.

UPDATE

Nog vandaag besliste de Gentse Raadkamer dat vader en zoon Piqueur voorwaardelijk de gevangenis kunnen verlaten. Eén van de hen opgelegde voorwaarden is dat ze geen contact hebben met de media en de pers. Volgens hun advocaat Raf Verstraeten gaan ze voor de correctionele rechtbank een uitvoerig debat voeren over het dossier Optima.