Atelier Yves Mattagne is failliet

Yves Mattagne, topchef van het Brusselse twee sterren restaurant Sea Grill, heeft de boeken neergelegd van zijn traiteur- en kookbedrijf Atelier Yves Mattagne. Dat bedrijf was sedert 2009 ondergebracht in het Tour & Taxis gebouw. Doorheen de jaren bouwde het Atelier een schuld op van 1,2 miljoen euro. Pogingen om het tij alsnog te keren, mislukten. Mattagne zelf wijt de neergang onder meer aan de zeer concurrentiële prijzen in de traiteur-sector. Naast traiteurdiensten organiseerde het Atelier ook kooksessies. Het restaurant Sea Grill staat buiten dit verhaal.



Sea Grill is voor gelijke delen in handen van Mattagne en de horeca-investeerder Serge Litvine. Die laatste was ook aandeelhouder van het Atelier Yves Mattagne. Litvine controleert verder onder meer de restaurants Villa Lorraine, Villa in the sky en Villa Emily. Mattagne zelf was ook nog aandeelhouder van het restaurant Yume maar daar trok hij zich eerder al uit terug. In Knokke is Mattagne nog mee betrokken in de brasserie Balthazar. “De kunst is je goed te omringen, er zijn geen zekerheden. De horeca wordt een steeds harder beroep.” zo wordt Mattagne geciteerd in de krant L’Echo.


Download PDF