Bang van het corona virus? Ga eens schuilen in een Duitse luxe bunker

Onze serie over luxe schuiloorden brengt ons vandaag naar de stad Jena, gelegen in de deelstaat Thuringen in centraal Duitsland. Daar vinden we het project Vivos Europa One, een voormalige bunker uit de Koude Oorlog die momenteel wordt omgebouwd tot een complex van luxe bunkers, inclusief een kerk. Alles goed voor een project van globaal 850 miljoen euro. De ondergrondse schuilplaats is uit massief gesteente gesneden en is diep ingebed in een kalkstenen berg. De bunker kan een nucleaire explosie van dichtbij, een rechtstreeks luchtvaartongeluk, ernstige overstromingen en aardbevingen, als ook biologische en chemische aanvallen overleven. Dus ook perfect om te schuilen tegen het corona virus (Lees altijd verder onder de foto’s).De elite-bunker van net geen 70.000 vierkante meter, die nog in aanbouw is, is alleen op uitnodiging toegankelijk. Vermogende kandidaat kopers krijgen een oppervlakte van 1.500 vierkante meter toegewezen. Per eenheid kan de aankoopprijs oplopen tot meer dan 4 miljoen euro. Deze luxe woonkamers zijn niet goedkoop.

Toekomstige bewoners zijn vrij om hun leefruimte aan te passen. De kamers zijn opgebouwd met luxe materialen zoals marmer, gepolijste houtafwerkingen en lederen bekleding. Kandidaat kopers kunnen ook kiezen voor extra opties zoals privézwembaden, bioscopen en sportscholen.

De slaapkamers worden ingericht met hoogwaardige kingsize bedden, mooie houten kasten en rustgevende sfeerverlichting. Ze zijn voorzien van de nieuwste technologie, van 4K-tv’s tot slimme automatisering.

Genodigden kunnen zelfs kiezen voor een enorm aquarium in hun slaapkamer, gevuld met tropische vissen. Elke kamer zal ook beschikken over luxe aansluitende badkamers evenals een gastronomische keuken.

Hoewel bewoners een privézwembad in hun persoonlijke kamer kunnen laten installeren, kunnen ze ook zwemmen in het grote gemeenschappelijke zwembad. Het zwembadgedeelte komt uit in een ondergrondse natuurtuin verlicht door gesimuleerde zonneschijn.

Als het einde van de wereld echt nabij is, zullen sommige bewoners waarschijnlijk hun handen in elkaar willen steken en bidden, dus bouwt Vivos een kapel in middeleeuwse stijl binnen het complex, met een gebeeldhouwd houten balkenplafond en virtueel gebrandschilderde ramen.

Perfect voor binge-watching films of tv-shows uit de pre-apocalyptische dagen, de Vivos Europa One-bioscoop biedt bewoners een verbluffend enorme bibliotheek met inhoud, van romcoms tot kookshows. In het complex komt ook een bar met een microbrouwerij.

Vivos Europa One, een soort Ark van Noë, zal zijn eigen dierentuin hebben, met een speciaal geselecteerde verzameling dieren om hun voortbestaan te waarborgen mocht er een massa-sterfte plaatsvinden. Naast de dierentuin zal het complex een mini-museum en een artefactenkamer bevatten, evenals een DNA- en zaadkluis.