Bang voor het coronavirus? Ga schuilen in een raket lanceer basis

In 1960 ontwikkelde het bedrijf General Dynamics de Atlas F, de eerste intercontinentale raket voor het Amerikaanse ministerie van Defensie. Die raket zat diep verborgen in een ondergrondse cilinder. Enig probleem was dat hij vooraleer te kunnen worden gelanceerd, gevuld moest worden met vloeibare zuurstof. Dat kostte 15 minuten tijd. Te lang voor een ‘quick respons’. Dus werd de raket in 1965 afgevoerd. De lanceertunnel op het platteland van Kansas bleef wel bestaan. Die 6.000 vierkante meter grote ruimte werd omgebouwd tot luxe ondergrondse condos en gemeenschappelijke ruimtes onder de naam ‘Survival Condo’. De appartementen zijn te koop voor 1,5 miljoen dollar voor een ruimte van 280 vierkante meter of een halve verdieping tot 4,5 miljoen dollar voor een penthouse van 1.100 vierkante meter. Een ideale schuilplaats tegen corona. (Lees verder onder elke foto)De silo is extreem sterk en wordt beschermd door twee gepantserde deuren van elk acht ton en muren van bijna 3 meter dik, die bestand zijn tegen een directe nucleaire inslag, zware overstromingen, extreme tornado-windsnelheden en vrijwel al het andere dat de mensheid of de natuur kan tegenkomen. Dus zeker tegen het corona virus.

Het ondergrondse complex bevat alle voorzieningen die nodig zijn om de bewoners tot vijf jaar lang veilig te houden. Zo levert een hydrocultuurkwekerij verse groenten en fruit en kunnen bewoners vis kweken in aquacultuurbakken.

Elk appartement is volledig ingericht en het interieur is gemaakt door topontwerpers. De appartementen zijn ontworpen met het oog op ontspanning en entertainment en zijn uitgerust met massagestoelen, 50-inch led-tv’s en virtuele ramen.

Foodies worden goed verzorgd in dit overlevingscomplex. Alle appartementen hebben een volledig uitgeruste keuken met Kohler-gootstenen en kranen en hoogwaardige roestvrijstalen apparaten – ideaal voor het koken van groenten en vis van de eigen hydrocultuur- en aquacultuurbedrijven.

De condo-slaapkamers zijn royaal ingedeeld en super knus. Een virtueel LED-venster simuleert het buitenleven en bewoners kunnen de scène kiezen die ze willen zien, afhankelijk van hun humeur.

Een speciale bibliotheek zal uiteindelijk duizenden boeken opslaan die bewoners op hun gemak kunnen lezen. Het complex herbergt ook een klaslokaal voor kinderen in de bunker en volwassenen die hun leergierigheid willen voldoen.

Net als het Oppidum dat we gisteren voorstelden heeft de Survival Condo een groot zwembad diep onder de grond. De ruimte met tropisch thema heeft echte palmbomen, watervallen en een leuke glijbaan.

Er is zelfs een klimmuur als bewoners extra energiek zijn. Voor degenen die niet van rotsklimmen houden, is er een fitnessruimte op het terrein beschikbaar als ze wat ijzer willen pompen of op een loopband willen rennen.

Terwijl de Survival Condo geen bar of nachtclub heeft, herbergt het wel een ruime bioscoop. Handig voor hondenliefhebbende miljardairs die hun honden niet willen achterlaten, het complex heeft ook een eigen hondenpark.

Morgen nemen we u meer naar een safe place in Duitsland.